5 tips om je kamer snel en zorgeloos te verhuren

Je wilt je kamer verhuren. Hoe ga je aan de slag om je kamer ‘verhuurproof’ te maken? In de praktijk blijkt dat het proces van verhuren niet zoveel verschilt van het verkopen van een woning. Lees deze tips, want uit onderzoek blijkt dat huurders over het algemeen een aantal punten erg belangrijk vinden!

Je kamer verhuren tip 1: Geen tapijt

Huurders willen schone huizen en helaas wordt tapijt niet als schoon ervaren. Huurders hebben een voorkeur aan een houten, betonnen of laminaat vloer.

Je kamer verhuren tip 2: Ruim je kamer op

Het klinkt als een open deur, maar het niet schoon of opgeruimd zijn van je woning, is de belangrijkste reden om af te zien om je kamer te huren.

Je kamer verhuren tip 3: Apparatuur

Investeer in apparatuur. Huurders houden van flatscreens, magnetrons en koffiezet apparaten. En eigenlijk moet het ook modern eruit zien.

Je kamer verhuren tip 4: Neutraalkamerverhuur-inrichting

Door zo neutraal mogelijk je kamer in te richten, spreek je een breder publiek aan. Iedereen heeft een eigen stijl en smaak. Bovendien vinden huurders net als jij het leuk om een persoonlijke touch te geven aan hun nieuwe kamer.

Je kamer verhuren tip 5: Inclusief of Exclusief

Probeer zoveel mogelijk mee te denken met de huurder. Huurders zullen eerder kiezen voor de gemakkelijke weg. Overweeg je kamer inclusief gas, water, elektra en een tv/internet abonnement aan te bieden.

Zorg er ook voor dat het huis er over het algemeen goed onderhouden uit ziet. Laat geen achterstallige reparaties of onderhoud liggen. Zorg ervoor dat er een nette keuken en gezamenlijke ruimte is, maar ook dat de cv-ketel goed werkt en de riolering goed onderhouden is. Maak het de toekomstige huurders zo aangenaam mogelijk.

Let op: in het huurcontract dient wel duidelijk gespecificeerd te worden welke kosten gerelateerd zijn aan de kale huur, kosten voor stoffering/meubilering en overige servicekosten i.v.m. kamerverhuur regels.